• English

PLC besturingstechniek

Er bestaan diverse besturingstechnieken voor machines. Een van de meest populaire is PLC besturingstechniek. Wij van Veldkamp BV zijn technisch service provider en weten als geen ander wat u moet weten over de PLC besturingstechniek. Dus bent u benieuwd wat dit precies inhoudt? En wat de voordelen zijn van deze techniek? Lees dan gauw verder, want we leggen het u graag uit.

Wat is PLC besturingstechniek?

Allereerst leggen we u uit waar de benaming PLC besturingstechniek vandaan komt. PLC staat in het Engels voor ‘programmable logic controller’. In het Nederlands betekent dit programmeerbare logische inhoud. Een PLC is een elektronisch apparaat in de vorm van een digitale computer. In deze computer is een microprocessor aanwezig die op basis van informatie, die hij via zijn ingangen ontvangt, een aantal uitgangen aanstuurt. Een PLC is bestand tegen trillingen en elektrische geluiden. Ook zijn PLC-systemen vaak beschermd tegen vocht, stof, warmte en kou. Deze techniek is dus ideaal in de machinelijnen van fabrieken of dergelijke.

Factoren

Bent u benieuwd of de PLC besturingstechniek een uitkomst biedt voor uw verpakkingsmachines? Schakel dan onze hulp in. We weten als geen ander waar de nieuwe besturing voor uw verpakkingsmachine aan moet voldoen. Allereerst kijken we naar de benodigde elektrotechnische vereisten. Daarnaast onderzoeken onze specialisten de omstandigheden waaronder uw machines draaien. Verder is het van belang dat we letten op de belasting, hoe vaak het vollast en hoe regelmatig dit is. Deze factoren zijn noodzakelijk voor het opzetten van de juiste besturing. Hierdoor kunnen we bepalen of de PLC besturingstechniek geschikt is voor uw machines.

Meer weten over PLC besturingstechniek?

Wilt u na het lezen van dit artikel meer weten over de PLC besturingstechniek? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten kunnen al uw vragen beantwoorden en daarbij is het mogelijk dat we bij u op locatie langskomen om uw machines te onderzoeken zodat we advies op maat kunnen geven. Wilt u dit ook? We helpen u graag verder.

Heeft u vragen?

Vraag het aan een van onze specialisten