NIEUWE BLOG! Een dagje mee met een servicemonteur van Veldkamp

Maandag vertrek ik naar Veldkamp om een collega op te pikken en het klaargelegde gereedschap en materiaal op te halen. Bakje koffie voor onderweg en op naar Nijmegen. 7:30 uur op locatie en aangemeld bij de portier, waar we een veiligheidsfilm moeten kijken en onze VCA-certificaten worden gecheckt. Vervolgens wordt onze contactpersoon gebeld die ons komt afhalen en meeneemt naar de technische dienst. Onze werkvergunningen worden doorgenomen en overhandigd. Een medewerker van de technische dienst begeleid ons naar de verpakkingsmachine waaraan we vandaag onderhoud gaan uitvoeren. Aan de hand van de inspectie, die we zes weken geleden hebben uitgevoerd, heeft onze klant diverse spare-parts besteld. Ook hebben we een aantal assen bij ons die bij Veldkamp in de verspaning zijn aangemaakt. Onverwachts toch nog twee extra lagers nodig die we organiseren via de Veldkamp binnendienst: liggen morgenochtend klaar om af te halen en kunnen in de geplande stop van twee dagen nog worden ingebouwd.

Dinsdag rond 14 uur zijn we gereed met deze revisie en starten we samen met een medewerker van de technische dienst de machine op. De laatste afstellingen worden gedaan en alle productformaten worden ingesteld en getest: loopt weer als een zonnetje en kan weer prima een jaar draaien. 16 uur krijgen we een handtekening op onze urenbonnen van een tevreden klant, die ons binnenkort weer uitnodigt voor een inspectie van een tweede verpakkingslijn.

Woensdag 7:15 aanwezig bij Veldkamp voor een dagje in Raalte: opstellen en aansluiten van een gebruikte gable top afvuller: aangekocht en opgehaald bij een relatie in Frankrijk. Voor demontage en revisie wordt deze aangesloten en functioneel getest. Aansluiten van lucht, stroom, koeling en draaien met proefproduct om inzicht te krijgen in de technische staat van de machine die ‘as is’ is aangekocht. S’ middags in overleg met de betrokken projectleider en engineer om de bevindingen door te nemen en een plan op te stellen voor revisie. Aansluitend overleg met betrokken manager over een detacheringsinzet voor de volgende dag.

Donderdag in opdracht van een OEM’er op pad voor het onderhoud aan industriële printers: samen met de monteur van de opdrachtgever om 7:30 aanwezig in Steenderen voor het geplande onderhoud aan zestal print & apply printers in de verpakkingsafdeling van een voedsel producerend bedrijf: opletten dus op de strenge voorschriften bij deze klant: speciale kleding, haarnetjes, overschoenen, hand wassen en pas dan aan de slag: komt regelmatig voor bij Veldkamp en erg belangrijk bij veel van haar klanten. Door een productiestoring kan het onderhoud van de laatste 2 printers pas om 17:00 uur starten. Telefoontje naar huis en aangegeven dat het bordje in de magnetron gezet mag worden. 19:15 thuis met een hongerig gevoel maar ook een tevreden klant die de flexibiliteit enorm weet te waarderen.

Vrijdagochtend op pad naar Leeuwarden om een drietal collega’s te helpen bij een revisie-klus die toch echt vandaag klaar moet: eerst naar Raalte om de laatste materialen op te halen en dan samen de schouders eronder om dit tot een goed einde te brengen. Soms valt het tegen, nu valt het mee: 15 uur stappen we in de auto en laten een machine achter die weer klinkt als een klok: mooi op tijd voor de vrijdagmiddagborrel in Raalte: gezelligheid onder het genot van een pilsje, praatje pot met een collega die je weken geleden voor het laatst zag en de perfecte voorbereiding voor het weekend.