• English

Vulmachine Bolletje ‘getwist’ door Veldkamp

Ombouwen vulmachine voor de Schuddebuikjes

Klant Bolletje heeft ons gevraagd mee te denken over het onderhoud en een optimalisatie van hun Galdi vulmachine. In de bakkersfabriek in Almelo worden o.a. de Schuddebuikjes gemaakt en afgevuld in zogenaamde gable top verpakkingen voorzien van een ultra-soon ingelaste dop.

Onderhoud vulmachine

Tijdens de inspectie door onze servicemonteur werd de machine-conditie nauwkeurig in kaart gebracht. Na beoordeling van het inspectie-verslag door onze engineers zijn alle aandachtspunten in kaart gebracht. Richting Bolletje is dit gepresenteerd en aangevuld met prijs- en planningsinformatie.

Eindresultaat: de vulmachine is na het uitgevoerde onderhoud weer als nieuw en Bolletje was exact op de hoogte van de benodigde investering en tijdsplanning, waarbij alleen werkelijk versleten delen zijn vervangen: klaar voor weer een jaar probleemloos draaien. 

Modificatie: ombouw doppentoevoer met Veldkamp’s twist

De doppen voor de gable top pakken werden via een opvoerladder getransporteerd naar de zogenaamde hopper. De hopper sorteert en positioneert vervolgens de dop. Hierna werden de doppen via een RVS draadgoot naar de applicator van de vulmachine getransport om vervolgens ultrasoon in het pak te worden gelast.

Na verhuizing van de machine van locatie Heerde naar locatie Almelo blijkt de doppentoevoer niet voldoende betrouwbaar te functioneren:

Gedefinieerde problemen/aandachtspunten:

  1. Opvoerladder heeft vaak storing en werkt dus niet betrouwbaar
  2. Draadgoot werkt niet optimaal na het lager positioneren van de feeder in verband met beperkte inbouwruimte: doppen bleven vaak steken in de draadgoot door het verminderde hoogteverschil

De dop moet tussen de hopper en applicator 180 graden gedraaid (twist) worden in een zeer beperkte ruimte. Normaal gesproken wordt een twist vervaardigd uit RVS draadstaal, maar dit is arbeidsintensief en fysiek niet meer mogelijk gezien de beperkt beschikbare hoogte.

Door Veldkamp aangedragen en uitgevoerde modificaties:

  1. Vervangen van de opvoerladder door een toevoer op basis van lucht.
  2. Vervangen van het bovenste stuk draadgoot door een 3D geprinte kunststof twistgoot

Wij kozen voor een uit kunststof vervaardigde twist, die Veldkamp in eigen huis heeft vervaardigd met haar 3D-printer. Meer informatie over 3D printen en met welke materialen?

Resultaat: storingsvrije doppentoevoer, probleemloos werkende vulmachine, tevreden klant!

Verpakkingsmachines optimaliseren/upgraden?

Veldkamp’s expertise in de food en verpakkingsindustrie (blik, kunststof, papier, karton) is groot. Nee is een antwoord dat je bij ons niet gauw hoort. Naast machine onderhoud, revisie, modificatie (E en W), maken we nieuwe onderdelen in eigen huis of verhelpen we machine-technische problemen. Lees meer over Engineering op maat.

Neem contact met ons op, wij hebben alle technische disciplines in huis; van engineering tot machine onderhoud en revisie.

Heeft u vragen?

Vraag het aan een van onze specialisten