• English

Veldkamp engineering – Optimaal scheiden van materialen?

Ten Cate Solmax in Hengelo vroeg Veldkamp mee te denken om een handmatig proces om te bouwen naar een machinale werkwijze. Ten Cate is wereldleider in de productie van geosynthetische materialen en industriële textielen.

De industriële textielen bestaan onder andere uit garen waar doek van wordt gemaakt voor de wegenbouw. Dit garen wordt machinaal verwerkt tot doeken waardoor op de klossen restgaren blijft zitten. Dit werd handmatig gescheiden maar voor de lange termijn ontstond de wens om dit proces te automatiseren.  Veldkamp ontwikkelde hiervoor een plan.

Machine ‘omgebouwd’ tot een nieuwe functie

Veldkamp ontwikkelde voor dit doel een automatische klossendrukker. We hebben geen complete nieuwe machine ontwikkeld, wel een bestaande formule een nieuwe functie gegeven en geautomatiseerd. Een mooie bijkomstigheid is dat het garen eenvoudig wordt verwijderd en het garen opnieuw kan worden gebruikt door de scheiding van het afval.

Engineering die bijdraagt aan recycling en circulariteit?

Door de engineering van Veldkamp krijgt de machine een nieuwe functie die bijdraagt aan verduurzaming en bespaart op grondstoffen door het scheiden van de restmaterialen.

Ook een project waar Veldkamp’s expertise in gewenst is? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Heeft u vragen?

Vraag het aan een van onze specialisten