• English

Storingsmonteur bij Veldkamp; “soms een beetje MacGyver”

In de rubriek ‘Even voorstellen’ op social media komen onze medewerkers voorbij. Dit keer stellen we Remmelt Vogel voor, hij is drie jaar in dienst bij Veldkamp als monteur. Op dit moment werkt hij als storingsmonteur extern bij een klant van Veldkamp.

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb de opleiding Middenkader Engineer Mechatronicus afgerond en dat was een nieuwe opleiding toentertijd. De opleiding was Werktuigbouwkunde en daarnaast kregen we de besturingskant voor elektro erbij. Ik vond krachtberekeningen bijvoorbeeld wel leuk om te doen, maar onderhoud vind ik gewoon mooi. Ik hoef ook niet fulltime achter een computer te zitten, half om half zou wel mooi zijn.

Hoe ben je bij Veldkamp gekomen?

Ik heb eerst een jaar via een detacheringsbureau gewerkt voor Veldkamp en die hebben mij overgenomen. En in de coronapandemie kreeg ik een vast contract, dat had ik nooit verwacht!

Wat zijn je werkzaamheden bij Veldkamp?

Ik ben storingsmonteur bij Vivera in Holten. Er zijn hier 7 monteurs en je loopt met 2 monteurs in een ploeg. Overdag doen we de diensten met z’n tweeën en ’s nachts alleen.

Wat vind je het leukste om te doen?

Ik vind onderhoud wel heel mooi, verliefd erop is een groot woord maar mag ik wel graag doen. Iets wat het niet doet en dat maken dat vind ik mooi. Revisie en storing bijvoorbeeld. Soms is het een beetje MacGyver, maar iets uit elkaar halen wat het niet doet of vastzit en dat eindelijk weer laten doen dat vind ik mooi.

Even voorstellen Veldkamp medewerkers - interview

Wat is het minst leuke om te doen?

Alle administratie en de rest erbij; uren invullen of bonnetjes. Ik lijk soms wel een postduif met al dat papierwerk. Ik doe het wel hoor, maar ben ik echt niet van.

Waarom kies je voor Veldkamp? Of blijf je werken voor Veldkamp?

De afwisseling. Ik werk nu drie jaar voor Veldkamp en is dit mijn derde bedrijf. Dat vind ik wel mooi die afwisseling. Ik zoek altijd wel een uitdaging.

Wat zijn je hobby’s?

Sleutelen aan brommers en leiding geven bij de scouting aan een groep jongens. We zijn nu een skelter aan het bouwen bijvoorbeeld. Dat vind ik hartstikke mooi om te doen. En met de kameraden op stap natuurlijk.

Wat wil je over 5 jaar doen?

Dat weet ik niet, ik wil wel meer uitdaging. Ik denk wel dat ik dit nog een keer gezien heb, maar wel binnen Veldkamp hoor.

Voor welke klanten heb je nog meer gewerkt?

Ik heb o.a. voor Ben en Jerry’s gewerkt in Hellendoorn en voor Bouwhuis in Raalte.

Heeft u vragen?

Vraag het aan een van onze specialisten