• English

Detachering van Veldkamp monteurs

Iets anders dan mensen inhuren via een uitzendbureau. Wanneer huur je een detacheerder in en welke afwegingen maak je?

Detacheren is het inhuren van personeel via een detacheringsbureau. Vaak gebeurt dit op basis van langdurige overeenkomsten. Het bureau heeft de mensen in dienst en jij huurt hen voor een periode in. Formeel is het detacheringsbureau dus de werkgever van de te detacheren werknemer. Als inhuurder ben jij opdrachtgever van het detacheringsbureau en de werknemer is een ingeleende werknemer voor jou. Omdat het detacheringsbureau de werkgever is, loopt het detacheringsbureau de werkgeversrisico’s bij ziekte (doorbetaling van het loon) en bij ontslag (ontslagvergoeding). Detacheren lijkt misschien duurder dan het inhuren van personeel via een uitzendbureau. Omdat het detacheringsbureau het werkgeversrisico draagt, zal deze een deel van het risico verrekenen in de opslag die zij op het uurtarief van de te detacheren werknemer hanteert. Wat dat uurtarief is en welke opslag daarbij wordt berekend, hangt onder meer af van de specialisatie en ervaring die jij vraagt.

Voordelen van detachering

Het voordeel van detachering is dat je gemakkelijk en snel aan hoogopgeleid personeel kan komen. Het detacheringsbureau biedt je mensen aan waar jij vervolgens een sollicitatiegesprek mee hebt. Dan kunnen jullie allebei kijken of jullie willen samenwerken. Deze arbeidskrachten hebben in de meeste gevallen al ervaring opgedaan in verschillende bedrijven. Dit kan een voordeel zijn omdat ze brede kennis hebben.

Nog een voordeel van detacheren is dat je de mensen maar tijdelijk aan je bindt. Als de economie in elkaar zakt of je hebt financieel wat minder ruimte, dan hoef je geen mensen te ontslaan. Ook is het goed voor je bedrijf om regelmatig nieuwe mensen in je onderneming te hebben. Zij komen weer met nieuwe ideeën en sporen de oude kern aan. Een mix van mensen die al langere tijd bij je werken en nieuwe mensen is ideaal.

Veldkamp detachering met een extra voordeel

Detachering van monteurs via Veldkamp Technische Service vergroot de genoemde voordelen en probeert de nadelen tot een minimum te beperken. Door onze specialisatie in de food en pharma en dan met name op gebied van verpakkingsmachines blijft de inwerkperiode vaak kort. Verder formeren we een poule van monteurs per klant waardoor vervanging minder tijd en dus geld kost. Op- en afschalen in productiecapaciteit wordt hierdoor verder vergemakkelijkt. De monteurs die door Veldkamp worden gedetacheerd draaien ook regelmatig mee in onze eigen projecten en zijn daardoor bekend met de bijbehorende prestatiedruk qua tijd en geld. U mag van onze medewerkers de juiste instelling verwachten qua motivatie en prestatie. Verder gaat Veldkamp verder dan puur het uitlenen van haar personeel: ook een eventuele materiaalstroom en reparaties kunnen via Veldkamp worden uitgevoerd. Verder zijn compleet aangenomen revisies van uw machinepark bij Veldkamp uit te besteden: vaste aanneemsom waarbij de risico’s voor rekening Veldkamp zijn.

Kortom: Veldkamp is Detachering+

Heeft u vragen?

Vraag het aan een van onze specialisten