• English

Door minder te ‘sleutelen’, een hogere beschikbaarheid

Bij een klant werd vooral preventief onderhoud uitgevoerd. Hierdoor stond er vaak een productielijn stil, en ook het aantal ‘sleutelaars’ was groot, met als gevolg dat men elkaar regelmatig voor de voeten liep.  

Bij de klant worden de producten klaargemaakt en ingepakt voor de consument.  De afnemers van de fabrikant vragen om steeds kortere uitlevertijden. Gevolg is minder tijd   voor onderhoud. Doordat er geen reservecapaciteit in de productie is, moet het onderhoud aan de productielijnen ruim op tijd worden ingepland. Minder correctief en meer preventief onderhoud blijkt de oplossing.

 Uitdaging

“Veel stilstand tijd wordt veroorzaakt door onderhoud dat voorkomen kan worden.” Vertelt de technisch manager. “Bijvoorbeeld versleten onderdelen worden besteld op het moment dat we ze nodig hebben. Hierdoor staat de machine onnodig stil.  Een ander voorbeeld is dat niet vooruit wordt gekeken. Niet alle slijtdelen in een machine worden vervangen. Dit betekent meer onderhoudsmomenten aan de machines en dus meer stilstand.”  Naast de uitdagingen rondom het onderhoud aan de machines heeft hij te maken met een gebrek aan betrokkenheid van de productiemensen en wisseling van monteurs. Deze situatie kan en moest beter. 

Verbeteren
Sinds 2009 werken de klant en Veldkamp nauw samen om het onderhoudstraject te verbeteren. Ze hebben het onderhoud opgesplitst waardoor deze efficiënter te plannen is. Een deel is puur inspectie, waarbij de machine in bedrijf blijft. Een ander deel is onderhoud waarbij de machine voor een bepaalde tijd wordt stopgezet. Door de combinatie van ervaring en inspecteren (conditon based maintenance), weten we welke slijtdelen op korte termijn vervangen en besteld moeten worden. Dankzij deze werkwijze is de beschikbaarheid van de machines omhooggegaan, van 80% naar 97%. Een enorme vooruitgang.

Monteurs
Veldkamp heeft een  ‘pool’ van monteurs samengesteld die  een gedegen  kennis hebben van de machines die bij de klant staan. Zij kennen niet alleen de apparatuur maar ook de cultuur binnen het bedrijf.  “Je hoeft ze niets meer uit te leggen” aldus de technisch manager, “de efficiency is met sprongen vooruitgegaan. Doordat dezelfde monteurs het onderhoud doen, is de monteur veel meer betrokken bij de machine en zijn operator. De machine wordt zijn ‘kindje’. De monteurs van Veldkamp komen nu zelf met verbetervoorstellen.”  Voordeel bij Veldkamp is dat de verbeteringen in eigen huis uitgewerkt en uitgevoerd worden. Verbeteringen in bijvoorbeeld materialen, waardoor de standtijden van veel slijtdelen behoorlijk omhoog gaan. De gehard zilveren assen zijn bijvoorbeeld vervangen door gehard rvs-assen. Deze assen hebben een langere standtijd en produceren geen ‘roest druppels’.

Operators
De operators hebben een belangrijker rol gekregen bij het onderhoud van de machines. Zij  stellen de machine veilig voor het onderhoud en na afloop testen en accorderen ze de oplevering van de machine. Hierdoor voelt de operator zich duidelijk meer verantwoordelijk voor zijn machine en het werk van de TD. Verder assisteren ze tijdens het onderhoud van de machine met hand en spandiensten zoals het schoonmaken van de onderdelen. Hierdoor leren operators beter met hun machines om te gaan.  Na het onderhoud test de operator de machine. Verloopt deze test naar wens dan wordt de machine teruggenomen. De monteurs van Veldkamp blijven aanwezig tijdens de test en vertrekken pas als de machine naar volle tevredenheid aan de operator is overgedragen.

Resultaat
Deze aanpassingen resulteren  in een behoorlijke verhoging van de beschikbaarheid van de productielijnen.  Het onderhoud aan de machines is teruggebracht en kan door minder  monteurs worden uitgevoerd.  Gevolg is een daling in de onderhoudskosten.

Door minder te ‘sleutelen’, een hogere beschikbaarheid 1

Preventief en efficiënter onderhoud heeft geresulteerd in:

  • Een stijging van de beschikbaarheid, van 80% naar 97%;
  • Daling van de onderhoudskosten, van 100% naar 60%;
  • Verlaging van het aantal ‘sleuteluren’ per stop, van 4 naar 3 monteurs Veldkamp (FTE);
  • Verlaging van het aantal onderhoudstops, van 8 naar 4;
  • Minder storingen bij de opstart na onderhoud.

“Preventief onderhoud zodat het niet moeilijk wordt”, aldus de technisch manager. Veldkamp is zeer tevreden met het resultaat. Door actief mee te denken met zijn klant, kan deze voortaan nog beter inspelen op de behoeften van zijn afnemers.